3D DISTO

A proMeasure Műszaki iroda célja az egyedi bútorgyártók támogatása! Elkötelezett a hatékonyan és pontosan működő folyamatok megvalósulásáért, biztosítva a helyszíni felmérés és a beszerelés digitális hátterét. Az ágazatban szolgáltatást nyújtó vállalkozások számára mindez elérhető magasabb profitot jelent, a jobban illeszkedő minőségi termékek előállítását.

A precíz méréshez tökéletes eszközre van szükség, ami a Leica Geosystems egyik zászlós hajója a 3D Disto. A legfontosabb információ, hogy a 3D Disto NEM SCANNER! Azok az eszközök, amelyek automatikusan pásztázzák a teret és abból alkotnak pontfelhőt, illetve képet, nem alkalmasak (még) nagypontosságú mérésre

A Leica 3D Disto valójában egy lézeres távolságmérő, amit rászerelt a Leica egy geodéziai pontosságú szögmérőre mind horizontális, mind vertikális irányba. Ez a szögmérő 0,9’ szögperc! pontossággal képes mérni a szög elmozdulást, így képes meghatározni magát a térben. Innen csak egy ugrás, hogy a tér bizonyos pontjainak egymáshoz való távolságát kiszámolja, a gyártáshoz számunkra nagyon pontos méretezett (3D) tervrajzot készítsen.

Ez a pontosság és innováció eredményezi azt, hogy 50 méteren csupán ± 1 mm lehet a tévedés, így beltéren bőven 0,01 mm körüli pontossággal tudunk méretet venni, ami a bútor- és faiparnak több mint elegendő!

Mivel a 3D Disto félautomata módban mér, ez azt jelenti, hogy a térnek azon pontjait, tulajdonságait méri meg, amit a kezelő személyzet kér, így alkalmas olyan magasságokat és bonyolult formákat is lemérni, amit kézi eszközökkel ilyen pontosan lehetetlen.

Minden esetben hozzáigazítjuk a gyártmányhoz a mérést, tehát csak azokat a pontokat, távolságokat, íveket, dőléseket, ki- és beugrásokat, stb. mérjük meg, amik a beépítendő termék szempontjából fontosak, és a gyártás előkészítéshez elengedhetetlenek.

 

A 3D Disto nem csak mérőeszköz! Adatrögzítő, feldolgozó és továbbító is egyben, mert képes arra, hogy rögzítse a fal tulajdonságait, azt feldolgozza DWG és DXF formátumra. Ez a digitális mérési eredmény kiexportálható bármilyen programba, amely képes a fenti formátumokat feldolgozni, hogy közvetlenül CNC-gépre küldhessük a rögzített adatokat és a gép a fal ívére, szögére és hibáira fogja kimarni az adott alkatrészt, század milliméter pontosan! A helyszínen már csak a helyére kell illeszteni, minden további méretváltoztatás nélkül.

A 3D Disto visszafelé is működik, ami a beszerelés támogatásáról szól. A felmért helyszínbe bele rajzoljuk a terméket, abban a CAD rajzban meghatározzuk azokat a pontokat, ahol a falhoz szeretnénk rögzíteni a gyártmányt, ezt visszatöltjük a 3D Disto -ba és a helyszínen az eszköz a falra jelöli a fúrási pontokat. Így biztosan ott és úgy fog állni a termék, ahogy szeretnénk, és garantáltan nem fúrunk bele sem villanyvezetékbe, sem vízbe, sem lefolyóba (mert ezek helyzetét, pozícióját is mérjük) ….

Ez a weboldal cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy cookie-kat helyezhessünk el az Ön által éppen használt digitális eszközén
Részletek Elfogadom